Nieuw kopiŽren van video naar harddisk (HDD) of USB - stick

   

Professioneel kopiŽren naar de harde schijf

De tijden blijven veranderen. Eerst kregen we video op het VHS-systeem wat rond 1978 zijn intrede deed. Zo'n 22 jaar later kwam het opnemen op de beschrijfbare DVD in beeld. Nu zijn we al weer verder met techniek. De bestanden zullen digitaal worden gemaakt en op alle mogelijk denkbare opslag kunnen worden geplaatst. Van harde schijven tot aan USB-sticks. De externe harddisk ofwel HDD zal de DVD's gaan verdringen. Het is veel gemakkelijker om via de moderne tv-installaties de door aangeleverde bestanden af te spelen die op de computer staan. Of u sluit simpelweg een USB-stick aan op de televisie. Natuurlijk staan uw video-opnamen perfect op DVD. En natuurlijk zijn die in de toekomst altijd weer te converteren naar een andere norm. Maar gemak dient de mens. En als al uw privť-opnamen op 1 schijfje passen is dat toch erg handig! Niks geen gerommel meer met doosjes en schijven die krassen. Even de externe harde schijf aan de pc aansluiten en het feest kan beginnen. Zelfs afspelen op de pc of laptop is gewoon mogelijk.

 

Wat kost het overzetten naar harde schijf of USB - stick?

 
De kosten voor het overzetten naar externe harddisk zijn wat hoger dan van het overzetten naar DVD. Dit komt doordat het proces van omzetten zelf bewerkelijker is dan het omzetten naar een DVD. Na het proces moeten de bestanden ook worden gekopieerd naar de harddisk / usb stick die wordt afgeleverd. Net als bij het kopiŽren naar DVD wordt er gerekend naar het aantal aangeleverde video-banden. 
 
    1 band 17       Euro
    vanaf 5 banden 16        Euro 
    vanaf 10 banden 15       Euro
    vanaf 15 banden 14        Euro
    vanaf 20 banden 13        Euro
    vanaf 30 banden 12,50  Euro

 

Wat houdt het kopiŽren naar harddisk in?

In plaats van dat we uw video-opnamen overzetten naar een DVD-schijf doen we dit nu naar een harde schijf. Op een externe harddisk hebben we beschikking over veel meer opslagruimte dan op een DVD. Daar waar een DVD tot 4,7 Gigabite gaat, is een harde schijf wel 4 Terra-bite en groter. Dat zijn qua opslagruimte honderden DVD's. Dat is qua ruimte genoeg voor 4000 uur filmopnamen in de VHS-kwaliteit.

Wat is het voordeel van video op harddisk?

Uw complete collectie video is over te zetten op 1 harde schijf.  U heeft niet meer te maken heeft met een groot aantal schijfjes. Ook dit nieuwe medium op de huidige moderne beeldschermen af te spelen. Een bijkomend voordeel is dat de opnamen erg makkelijk te kopiŽren zijn als ze eenmaal omgezet zijn. Een backup is dus zo gemaakt.

 
Hoe kom ik aan een geschikte harddisk?

U mag zelf de schijf of USB-stick aanleveren. De schijven zijn tegenwoordig erg snel. Wij adviseren een usb-3 schijf. Een 100 Gb schijf is ruim voldoende voor 50 videobanden. Wij verkopen 32 Gb USB-sticks voor 25 euro.

 
Wat is de kwaliteit van kopiŽren naar harddisk in vergelijking tot naar DVD?
 
De kwaliteit van het omzetten van video naar DVD is vergelijkbaar met de kwaliteit naar het omzetten naar de harddisk. Met deze keuze kiest u voor een ander proces van omzetten. Met behulp van de computer en hoogwaardige professionele video- en computerapparaten worden de video's omgezet naar bestanden.  De kwaliteit doet bij ons niet voor het omzetten naar DVD onder. Juist kwaliteit is bij ons een must. Als het niet met deze kwaliteit had gekund, hadden we de dienst niet gaan aanbieden. De harddisk of USB-stick is niet bij de genoemde bedragen inbegrepen.

 

onze verwerkingstijd bedraagt op dit moment gemiddeld 5 werkdagen
 

 

 Deze prijzen zijn inclusief de BTW