verzenden van videobanden / DVD's

 
 

Wij horen vaak van onze klanten dat ze het een belemmering vinden om de persoonlijke video-banden te verzenden. Iets wat wij ons goed kunnen voorstellen. Het is natuurlijk altijd de veiligste weg om persoonlijk de banden te komen brengen. Deze keuze is aan u zelf. Wij hebben zelf zeer positieve ervaringen met het verzenden via de TPG post of concurrenten van hen. We willen graag aangeven op welke wijze de verzending van dit materiaal zo veilig mogelijk kan gebeuren:

 
- Zorg dat de banden zodanig in een doosje zijn verpakt dat het niet open kan gaan tijdens de postbehandeling. Een beetje breed plakband doet wonderen.
 
- Het helpt als de lege ruimte opgevuld wordt met wat ( liefst licht ) vulmateriaal. Dit kan ook gewoon een verfrommelde krant zijn. Het zorgt er voor dat de videobanden netjes op hun plaats blijven. Hierdoor is de kans op beschadiging minder.
 
- En videoband kan in een plastic videohoesje gewoon in een enveloppe worden verzonden. Beetje breed tape over de vier zijden van de enveloppe voorkomt dat deze open scheurt. Deze verzending past door de brievenbus en kost ongeveer 2,20 euro. Het gewicht is bepalend.
 
- Voor het versturen van meerdere tapes zal het er op neer komen dat het geheel niet door de brievenbus past. Het wordt dan een postpakket. Het basis postpakket is tegenwoordig 10 kilogram.  Dit is het meest voorkomende pakket, wat 6,75 euro kost. Het voordeel van een postpakket is dat u een bewijs mee krijgt met daarop een nummer. Via dit nummer kan u op internet volgen waar het pakket is en/of het pakket is afgeleverd.
 
- Regelmatig zien we dat er bij ons verzendingen aan komen die aangetekend zijn verzonden. Dit heeft totaal geen meerwaarde boven het verzenden met een postpakket. Aangetekend verzenden wordt vaak gedaan in juridische kwesties als een bewijs nodig is dat de andere partij iets is toegezonden. Extra kosten zijn het gevolg. Het verschil is al gauw 5 euro per verzending. Wat ons betreft overbodig.
 
- Als laatste tip; zorg dat de afzender goed op de enveloppe of het pakketje vermeld staat. Mocht de verzending mislukken ( iets wat nauwelijks voorkomt ) dan kan het worden geretourneerd naar de afzender. U raakt uw dierbare videobanden dan nog steeds niet kwijt. Iets wat wij gelukkig nog nooit meemaakten.
 
Wij hopen dat we hierbij wat praktische tips hebben kunnen aangeven om uw verzendingen op een veilige en deugdelijke wijze te kunnen doen.  U mag van ons hetzelfde verwachten.