Woudklank voorpagina

Politieman maakt video over varen op de Turfroute

Gorredijk - Er komt een videofilm uit over het varen op de Turfroute door Frieslan, Drente en Overijssel. De 38-jarige René Wessels uit Hoogland (gemeente Amersfoort) is momenteel bezig met de opnamen hiervoor. Hij voer in juni reeds de Turfroute, maar toen was het weer te slecht om goede opnames te kunnen maken. Wessels maakt de videofilm als hobby en naast zijn gewone werk als politieman op snelwegen. Hier heeft hij overigens ook met video te maken, want hij rijdt in een video-surveillancewagen en levert in die hoedanigheid geregeld beelden voor het televisieprogramma " Blik op de Weg "". Volgens Wessels zou het niet uitkunnen om deze Turfroute uit commerciele motieven te maken.. " Als je daar op uit bent dan kan je beter een film over voetballen maken! Daarvoor gaat er gewoon te veel tijd in dit soort films zitten. Bovendien is de doelgroep te klein. " Hoewel Wessels het videofilmen voor de aardigheid doet, beschikt hij wel over een professionele camera. Ook met de bedrijfsvoering zit het wel goed. Hij richtte daarvoor het bedrijf " Rene Wessels Video Produkties " op.

Wessels maakte in 1996, 1997 en 1998 opnames voor de videofilm " Varen door Groningen ". Hij doorkruiste alle bevaarbare wateren in deze provincie. Van deze film, met een lengte van 52 minuten, zijn reeds 500 exemplaren verkocht. Het is dan ook niet zomaar een videofilmpje, maar een document, een liefdesverklaring. " Het is eigenlijk een " Ontdek je plekje op het water ! Ik was vroeger ook altijd erg gecharmeerd van deze programma's.  Naar aanleiding van de Groningen-film houdt hij voor watersportverenigingen in het hele land voorstellingen en lezingen over het varen door Groningen.

Wessels hoopt de video over het varen op de Turfroute volgend jaar uit te kunnen brengen, maar hij moet wel voldoende goed materiaal hebben.. " Anders wordt het gewoon een jaartje later. " Ook de film over de Turfroute gaat, net als de Groningen-video- zo'n 50 minuten duren. De verkoopprijs zal naar verwachting zo'n 30 a 35 gulden bedragen. Behalve sfeervolle shots van de Turfroute, heeft Wessels ook interviews gehouden met mensen die wat voor de Turfroute betekenen, zoals Nije Companjons voorzitter Jantienus Have. Die is overigens positief over de plannen van Wessels." We hebben medewerking verleend aan de film. Maar het eindresultaat telt. Als deze een goed beeld geeft van de Turfroute, dan stellen wij ons positief op en willen we ook meewerken aan de promotie van de videofilm." ( Zie ook Turfroute-nieuws )