de  boot

 
 
In het jaar 2002 hebben we voor het eerst gefilmd met de nieuwe boot. Gekozen werd voor een motorkruiser met een breedte van 3.50 meter en een dooskiel met laag ingebouwde motor. Veel stabieler dan de Pedro 33. De lengte van de boot is 10.20 meter en met zijn diepgang van 1 meter en kruiphoogte van 2.45 meter kunnen we nog meer mooie vaarwateren bevaren en dus laten zien. 
 
De boot is voorzien van een 65 pk Peugeot - motor, gekoeld door kimkoeling. De topsnelheid is 13 km/uur. Het is voorzien van een 4 blads speedschroef. Speciaal voor de opnamen werden er vier accu's ingebouwd voor het lichtnet met in totaal 560 A/uur capaciteit, zodat er altijd voldoende stromm ter beschikking is. Het stroomverbruik is hoog, doordat in de avond de opnamen op kwaliteit en inhoud worden bekeken. Ook de benodigde camera-accu's kunnen worden geladen. Hiervoor is een 1300 Watt omvormer ge´nstalleerd.

Zo zag de " Rebecca " er bij aflevering (nieuw gespoten) uit.......

De nieuwe boot zoals die op 11 december 2002 is opgehaald. We vaarden van Irnsum ( Friesland ) over het Prinses Margrietkanaal, IJsselmeer, Ketelmeer en Randmeren naar Baarn. Een vaart waar we in de wintermaanden ( snel donker ) 4 dagen over deden in verband met mist.