Varen op de Turfroute

 

De hoes van de film " Varen op de Turfroute.

Is onze tweede telg van de kleine familie. Het speelt zich af in drie provincies: te weten Friesland, Drenthe en Overijssel. 

Het is een compleet ander gebied dan de provincie Groningen. Het is een gebied boordevol geschiedenis en natuur. De Opsterlandse Compagnonsvaart is gegraven in de tijd van de vervening, waarin veel turf werd gewonnen. Eigenlijk wordt er van het een naar het andere natuurgebied gevaren. Om deze route te varen, is het zeker de moeite om fietsen mee te nemen. Er zijn zeer vele prachtige fietsroutes verkrijgbaar bij de VVV.

Niet alleen het zeer bekende gebied in de provincie Friesland van Akkrum t/m Appelscha werd verfilmd, maar een gehele ronde over de Drentse Hoofdvaart, Meppel, Giethoorn, Steenwijk, Ossenzijl en over Heerenveen retour naar Akkrum. Zie het kaartje.

 

René Wessels : " Ik vind het mooi als wij mensen kunnen enthousiasmeren om een gebied te gaan bevaren. We doen daar echt mijn best voor. Behalve de vaarinformatie, geven we ook veel tips over bezienswaardigheden in de buurt van de aanlegplaatsen. Het schip is het vervoermiddel om er vervolgens te voet of met de fiets op uit te gaan. Er is echt heel veel te zien en te beleven in deze natuur- en historierijke route. Het streelt je als er achteraf wordt gebeld en mensen laaiend enthousiast zijn als ze film hebben gezien. Daar doen we het voor een groot deel voor. We verdienen er zelf niets aan. Het kost nog steeds geld. Het geld van de films wordt besteed voor de volgende film. Zo worden de touwtjes van deze dure hobby aan elkaar gebreid. Het zou fijn zijn als de promotie zou worden gesponsord. Daar is nu geen geld voor. De films zijn eigenlijk veel te goedkoop. Ze zijn 45 Euro waard, maar te koop voor slechts 27,50 euro. Dat moet ook, want watersport is al duur genoeg. "  

       

kanoen in Giethoorn.

Vanzelfsprekend werd ook deze film met dezelfde zorg gemonteerd als zijn voorganger "Varen door Groningen". Het is zelfs zo dat de opnamen zijn gemaakt op een nog hogere norm, zodat ook de eindkwaliteit weer is verbeterd.

Deze DVD is te koop voor 27,50 euro. Verzending is gratis. U kunt bestellen per email.

Wij wensen u alvast veel kijk- en vaarplezier toe !