Varen door Groningen

Een film die u als watersporter absoluut moet zien.

Varen door Groningen is de eerste van de kleine serie watersport-producties. Al in 1995 werden de eerste opnamen gemaakt. Tijdens het kijken van de resultaten ontstond een jaar later het plan om ook andere mensen te laten genieten van de schoonheid van deze opnamen. 

Deze professionele 52 minuten lange unieke vaarvideo laat u in drie beschreven routes alle bevaarbare wateren van de provincie Groningen zien.  Ook de steden en dorpen met hun bezienswaardigheden worden uitvoerig belicht.

 

De film is voorzien van titels, presentaties, interviews, voice-over, inleiding en conclusies. Uiteraard ook van mooie muziek. Heel waterminnend Nederland sprak zeer positief over dit nieuwe product. Het is de eerste film die vaarroutes voor de motorboot laat zien. In 52 minuten laat presentator René Wessels nauwgezet zien waarom de provincie Groningen dè vaarprovincie van Nederland is. 

 

 

Voor welke schepen zijn de routes bevaarbaar?

In de provincie Groningen zijn veel vaarten met vaste bruggen van 2,50 meter hoog. Uiteraard zijn er ook veel vaarten met ruimere maten, waar ook prachtig gevaren kan worden. De diepgang is veelal 1,50 meter, maar op de route van Ter Apel naar Nieuweschans is de maximale diepgang 1,10 meter.

De pers schreef al veel over deze film. Zie de recensies in de plaatselijke en landelijke kranten en maandbladen.

 

Na het zien van de DVD, kunt u bij het navaren genieten van meer dan 60 uur vaarplezier.

Deze DVD is voor 27,50 euro verkrijgbaar. Verzending is gratis. U kunt bestellen per email op de contactpagina.