Watersport

 

De zeilers kunnen prima uit de voeten op onze schitterende meren.

Voor het varen met een motorboot zijn de rivieren en kanalen meer geschikt.

Hoewel René ook graag zeilt, heeft hij een motorkruiser van 10 meter lengte. Met deze boot varen we in de zomervakantie door heel Nederland. Uiteraard namen we ook op de boot onze professionele camera mee. 

De watersport met een motorboot is sinds 1984 niet meer uit ons leven weg te denken. Eerder had René alles wat met water te maken heeft al geprobeerd. Of het nu om zeilen, waterskiën, duiken, wedstrijdzwemmen, waterpolo of windsurfen gaat; al deze takken van sport heeft hij jarenlang beoefend. Toen daar de hobby filmen bij kwam, opende dat geheel nieuwe deuren. 

René Wessels: "Ons hele leven, van het gehele gezin, staat in het teken van de watersport. Mijn diepere doel met de huidige DVD's is het wijzen op de prachtige mogelijkheden voor de watersporter in ons eigen mooie land. Ik zeg vaak dat Nederland het mooiste land van de wereld is. Met het op mijn manier van vastleggen probeer ik die stelling waar te maken. Het is al een tiental jaren de trend om maar zo ver mogelijk te reizen. Het lijkt wel of dat een bepaalde status geeft. Ik vind dat onzin. Zolang ik waarschijnlijk heel mijn leven nodig heb om Nederland te ontdekken, hoef ik niet zo nodig over de oceanen om mooie natuur te zien. Dat hebben we allemaal zelf in huis. In mijn films vaar ik vaak vele natuurgebieden door. Iedere vaardag genieten wij weer van de schitterende uitzichten. Het weer is ook vaak een argument om weg te gaan. Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat je wel eens pech kunt hebben. Maar als je het over meerdere jaren beziet, hebben wij eigenlijk altijd wel schitterend weer  gehad. Iedere vakantie weer. Nou ben ik zelf niet een liefhebber van echt heet weer. De vakanties die we hadden tijdens het filmen van "Duiken in de Costa Brava" waren mij eigenlijk veel te warm. Ik voel mij lekker bij een graad of 22. Ik kan dan doen wat ik wil zonder dat het zweet van me af gutst. Bij het filmen met die zware camera is dat heel fijn. Ik weet dat mijn films al bijzonder gewaardeerd worden bij het publiek. Het schijnt dat ik een typische manier van vastleggen heb. Dat kan ik ook zo doen omdat het mijn hobby is. Kwaliteit is voor mij het enige wat telt. Ik hoef er niet aan te verdienen. Het is een soort idealisme wat mij drijft. Mijn grote voorbeelden zijn Bert Haanstra en Jacques Cousteau. Ook zij hadden een eigen specifieke filmtechniek, waar ik veel van geleerd heb. Ik hoop dat ik ooit in de schaduw van deze "leermeesters" mag staan."