even voorstellen

Rene in zijn element op het water.

 

Beste bezoeker,

Mijn naam is René Wessels. Ik ben getrouwd met Gerda en wij 

hebben samen een dochter ( Patricia ).

 

Mijn hobby's zijn:

-watersport in het algemeen: Wij hebben een motorboot, maar ook zeilen vind ik erg leuk.

-wandelen

-fietsen

 

Ik maakte in mijn vrije tijd documentaires over de watersport. Vanaf het eerste shot, tot en met het uitdelen van de folders voor de verkoop, wordt allemaal zelf gedaan. Eigenlijk meer uit noodzaak, omdat het niet anders kan. In de vakanties, wanneer de opnamen worden gemaakt, ben ik met vrouw en kind op het water. Samen denken we de routes uit en werken we deze plannen uit. Een enkele keer wordt ik wel eens geholpen uit onverwachte hoek. In het jaar 2000 beklom ik bijvoorbeeld een toren in Meppel. Ik wilde daar een presentatie gaan opnemen. De toren werd speciaal geopend door een vrijwilliger ( H. Slagter). Eenmaal boven bleek hij een geoefend fotograaf te zijn. Hij heeft mij perfect in beeld gebracht met de videocamera terwijl ik mijn presentatie deed. Het is een prachtig shot geworden.

 

 

Foto: Gerda Wessels 

Het zijn producties zonder enig budget, dus het moet gewoon goedkoop. Het werken zonder sponsoren betekent dat je onafhankelijk kan zijn. Dat is een bewuste keuze geweest. We kunnen niet snel even een filmpje in elkaar sleutelen binnen een termijn van een paar maanden. En we willen niet dat onze docu's bol staan van reclame. Ondanks dat zijn wij in staat om kwalitatief hoogwaardige films te maken met professionele apparatuur. Waar we op bezuinigen, is personeel. Dat hebben we niet. Al het werk wordt met het gezin gedaan. Gerda stuurt de boot, terwijl René filmt en presenteert. Dochter Patricia is gewillig slachtoffer als model. Wij willen een een goede documentaire maken voor een specifieke doelgroep. Een commercieel gezien onmogelijke opgave. Toch kosten de films niet meer dan 27,50 euro per stuk. Met de opbrengst van een film proberen we de volgende mogelijk te maken. 

René Wessels:" Geld verdienen met deze hobby doen we niet. Tot nog toe is er altijd heel veel apparatuur aan te schaffen of te vernieuwen / onderhouden. Iedere eurocent die ik met de hobby verdien, wordt weer gebruikt voor de nieuwe productie. Mede door het vele eigen geld wat er bij gedaan wordt heeft dat er toe geleid dat er nog steeds op hoog niveau wordt opgenomen en verwerkt. Iets waar ik al vele jaren aan heb gewerkt. " Hoe het ontstond kunt u lezen bij de "historie".

Na de drukte bij mijn dagelijkse werkzaamheden mag ik heel graag ontspannen op onze boot. Vooral in de vakanties zoek ik de mooie, liefst rustige gebieden op die Nederland rijk is. Die gebieden hebben we meer dan genoeg. Zelfs in de Randstad merk je weinig van de drukte op het water. Ik merk dat mensen geen idee hebben hoe mooi Nederland is. Je moet het wel willen zien. Dat is wat ik doe. Ik laat mensen het mooiste vakantieland van de wereld zien; Nederland, liefst vanaf een boot.

Ik hoop dat ik nog vele mensen kan laten zien dat ons eigen mooie Nederland heel veel te bieden heeft. 

Ik hoop u graag eens te ontmoeten op of aan het water.

René Wessels